Laser και Οδοντιατρική

Laser και οδοντιατρική η νέα τεχνολογία

  • Χωρίς τροχό!  Επιτέλους! Τα οδοντιατρικά Laser επιτρέπουν την καταπολέμηση της τερηδόνας, αντικαθιστώντας τον επώδυνο και ενοχλητικό τροχό! Η χρήση του Laser δεν προκαλεί πόνο, ούτε κραδασμούς, laser5παρά μόνο έναν ανεπαίσθητο ήχο. Και επιπλέον, το πιο σημαντικό είναι ότι με την χρήση των Laser στην θεραπεία της τερηδόνας, προστατεύονται οι υγιείς ιστοί, καθώς με το Laser αφαιρούνται επιλεκτικά μόνο οι τερηδονισμένοι ιστοί και δεν επηρεάζεται καθόλου  η περιοχή γύρω από το σημείο της θεραπείας. Αυτό σημαίνει μικρότερα και ομορφότερα σφραγίσματα και διαφύλαξη των υγιών οδοντικών ιστών, κάτι που αποτελεί βασική αρχή της σύγχρονης ελάχιστα επεμβατικής οδοντιατρικής.
  • Χωρίς βελόνες!  Με την τεχνολογία Laser η χρήση των ενέσιμων τοπικών αναισθητικών αποτελεί πια παρελθόν, αφού η χρήση των οδοντιατρικών  Laser αντί του τροχού, δεν προκαλεί πόνο. Έτσι αποφεύγουμε τη χρήση  της σύριγγας και της βελόνας, που η εικόνα τους και μόνο προκαλούν τρόμο σε πολλούς ασθενείς.
  • Χωρίς καθόλου πόνο!  Ναι! Γιατί η θεραπεία της τερηδόνας με Laser, δεν βασίζεται στο τρόχισμα του δοντιού, αλλά στην απορρόφηση της φωτεινής ενέργειας του Laser από την τερηδόνα, που έχει σαν αποτέλεσμα την επιλεκτική αφαίρεση της. Μάλιστα τις περισσότερες φορές, η χειρολαβή του Laser δεν χρειάζεται καν να ακουμπά επάνω στο δόντι, αλλά βρίσκεται σε μια απόσταση έως και 8 χιλιοστά μακριά από αυτό και έτσι το μόνο που έρχεται σε επαφή με το δόντι είναι το απαλό χάδι από το φως του Laser. Αλλά και στη σπάνια περίπτωση που ο ασθενής αισθανθεί κάποια μικρή ενόχληση, ο εξειδικευμένος οδοντίατρος του μπορεί να την εξαφανίσει ρυθμίζοντας κατάλληλα τις παραμέτρους του Laser.

 

laser2 

 Θεραπείες σε 1 μόνο επίσκεψη!

       Συχνά με τη χρήση της συμβατικής τεχνολογίας και των παλιών μεθόδων και  τεχνικών, οι ασθενείς χρειάζονται αρκετές επισκέψεις στον οδοντίατρο για να  ολοκληρώσουν κάποια θεραπεία. Με τη χρήση της τεχνολογίας Laser, στην  πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι θεραπείες μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα σε μια  μόνο επίσκεψη. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους. Το Laser μπορεί να εφαρμοστεί  σε διαφορετικές περιοχές κατά την ίδια επίσκεψη, και εκτός από όλα τα άλλα  πλεονεκτήματα του, έχει επιπλέον το σημαντικότατο πλεονέκτημα ότι προκαλεί  πλήρη αποστείρωση της περιοχής όπου εφαρμόζεται. Αυτό σημαίνει ότι, για  παράδειγμα, σε μια απονεύρωση, όπου το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα μικρόβια,  με αποτέλεσμα μακροχρόνιες θεραπείες που μπορεί να καταλήξουν ακόμα και σε  ακρορριζεκτομή του δοντιού, με τη χρήση του Laser, η απονεύρωση μπορεί να  ολοκληρωθεί με ασφάλεια και αποφυγή των χειρουργικών επεμβάσεων, μέσα σε 1  μόνο επίσκεψη!

 Πολύ γρήγορη βελτίωση! 

Θυμάστε πόσο αργά αναρρώσατε εσείς ή κάποιος γνωστός σας μετά από μια  θεραπεία στα ούλα σας ή στο περιοδόντιο; Τα Laser που χρησιμοποιούνται στην  περιοδοντολογία, αφαιρούν πλήρως την πέτρα που βρίσκεται κάτω από τα ούλα, ε  ξαλείφουν παντελώς τα μικρόβια μέσα από τους περιοδοντικούς θυλάκους και  αντικαταστούν πλήρως το χειρουργικό νυστέρι, δίνοντας ταυτόχρονα πολύ μεγαλύτερη και ταχύτερη επούλωση, επαναπρόσφυση των ούλων, και το σημαντικότερο, οστική ανάπλαση. Και μάλιστα τις περισσότερες φορές αυτό μπορεί να γίνει χωρίς την ανάγκη αναισθησίας! Τα οδοντιατρικά Laser είναι πολύ πιο γρήγορα, ανώδυνα και πάνω από όλα αποτελεσματικά.

 

Από το οδοντιατρείο στο σπίτι χωρίς προβλήματα! laser6

Η χρήση της τεχνολογίας Laser επιτρέπει σχεδόν πάντα στον ασθενή, τελειώνοντας το ραντεβού του στο οδοντιατρείο να επιστρέψει απερίσπαστος στο σπίτι του ή στη δουλειά του, χωρίς την ενοχλητική αίσθηση του μουδιάσματος ή του πρηξίματος και των ραμμάτων. Είναι γεγονός ότι ακόμη και πολλές χειρουργικές επεμβάσεις με Laser μπορούν να γίνουν χωρίς την ανάγκη αναισθησίας! Και σε όλες τις περιπτώσεις χειρουργικών επεμβάσεων με Laser, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές του συνήθειες χωρίς καθόλου ή με ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο ή πρήξιμο, και τις περισσότερες φορές χωρίς ράμματα, ενώ η πληγή θα επουλωθεί πολύ νωρίτερα από ότι με τις συμβατικές μεθόδους και το νυστέρι. Και αυτό οφείλεται στην μεγάλη επουλωτική και αναπλαστική δράση των Laser!

Κρύο ή ζεστό…άφοβα!

Η υπερευαισθησία των δοντιών στο κρύο ή στο ζεστό, ταλαιπωρεί πολλούς από εμάς, μη αφήνοντας μας να χαρούμε ούτε τις μικρές απλές καθημερινές απολαύσεις, όπως τον καφέ ή κάποιο αγαπημένο μας φαγητό ή ποτό. Η καταπολέμηση της υπερευαισθησίας των δοντιών με την τεχνολογία των Laser, επιτυγχάνεται μέσα σε μερικά μόνο δευτερόλεπτα. Το Laser θεωρείται σήμερα ως το πιο αποτελεσματικό μέσο απευαισθητοποίησης των δοντιών. Αρκούν λίγα δευτερόλεπτα για το Laser για να λύσει αυτό το πρόβλημα που προκαλείται από την αποκάλυψη των οδοντινοσωληναρίων, κυρίως στην περιοχή του αυχένα του δοντιού, κοντά στα ούλα. Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι τις περισσότερες φορές μόνιμο.

 

laser7Αναίμακτες πλαστικές επεμβάσεις χωρίς ράμματα! 

Σήμερα που η αισθητική του χαμόγελου αποτελεί πρωταρχικό σημείο της προσωπικότητας μας, η τεχνολογία των Laser, μας δίνει τη δυνατότητα για εύκολες αναίμακτες αισθητικές επεμβάσεις χωρίς πόνους και ράμματα. Για παράδειγμα, η ουλεκτομή και η ουλοπλαστική αποτελούν υπόθεση μερικών μόνο λεπτών, ενώ μετά την επέμβαση δεν χρειάζονται ράμματα, δεν υπάρχει πόνος ή αιμορραγία και τα ούλα επουλώνονται πλήρως μέσα σε 2-7 ημέρες ανάλογα με το μέγεθος της επέμβασης. Τα ακαλαίσθητα διογκωμένα και μελανά ούλα, έχουν δώσει τη θέση τους σε όμορφα υγιή,  ροδόχροα ούλα και το χαμόγελο έχει γίνει όμορφο και υγιές .

Τέλος στην ταλαιπωρία της άφθας και του έρπητα!

Πόσοι από εμάς δεν έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετές φορές από τις επώδυνες άφθες και τον έρπητα που πολλές φορές διαρκούν μέχρι και 2 εβδομάδες; Οι συνηθισμένες μέθοδοι θεραπείας και τα φάρμακα προσφέρουν μόνο προσωρινή ανακούφιση. Η τεχνολογία των Laser μας δίνει και εδώ τη λύση με άμεση εξάλειψη του πόνου και πλήρη επούλωση μέσα σε 2 -3 ημέρες. Και όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, χωρίς πόνο και χωρίς ανάγκη αναισθησίας. Και ειδικά για τον έρπητα, η επανάληψη της θεραπείας κάθε φορά που επανεμφανίζεται το εξάνθημα, οδηγεί σταδιακά στην όλο και σπανιότερη επανεμφάνιση του.

 

Λιγότερες επιπλοκές!

Η προστασία των υγιών ιστών, η αποστείρωση της περιοχής εργασίας, η έγκαιρη διάγνωση της τερηδόνας και η επιλεκτική αφαίρεση της, το μικρότερο μέγεθος και η ποιότητα των σφραγισμάτων, η εξαφάνιση των επιβαρυντικών παραγόντων, η αποστείρωση των ριζικών σωλήνων και του περιοδοντίου, η σημαντική μείωση της ανάγκης αναισθησίας, η μεγάλη αναπλαστική και επουλωτική δράση, η θεραπεία της άφθας και του έρπητα είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα των Laser, που μας εξασφαλίζουν μεγάλο ποσοστό επιτυχίας και πολύ χαμηλότερο ποσοστό επιπλοκών σε σχέση με τις υπόλοιπες μεθόδους της συμβατικής οδοντιατρικής. Για αυτόν τον λόγο τα Laser είναι ένα πλεονέκτημα: ένα δικό σας πλεονέκτημα!

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία χρήσης